10.2.2020. 11:46
Suđenje bivšem policajcu koji je ubio sina: Pištolj dobio jer je časno obavljao svoj posao
Omar Mehmedbašić, advokat 63-godišnjeg penzionisanog policajca Mujage Ivazovića, optuženog za ubistvo sina, danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu u sudski spis uložio rješenje MUP-a KS-a kojim se Ivazoviću dodjeljuje pištolj CZ 7,62 mm.

Rješenje je doneseno 1997. godine pred Ivazovićev polazak u penziju. Dodijeljen mu je jer je časno obavljao svoj posao, pojasnio je Mehmedbašić.

Na ovaj dokaz je prigovorila tužiteljica Maja Jovičić Breko navodeći da je iz MUP-a KS-a potvrđeno da optuženi nije imao odobrenje za nošenje oružja. Tužiteljica je nakon toga od Vijeća, kojim predsjedava sutkinja Žana Knežević, zatražila da u spis uloži tri dodatna materijalna dokaza i to fotodokumentaciju dopune uviđaja, dopunu izvještaja o vještačenju krvi oštećenog gdje je vidljivo da u njegovoj krvi nisu nađeni droga i alkohol, te da se čita iskaz optuženog uzet 12. juna prošle godine koji se, kako je navela tužiteljica, razlikuje od njegovog iskaza sa prošlog ročišta.

Vijeće će se o ovome naknadno izjasniti. Naredni pretres je zakazan za sedam dana kada će biti iznesene završne riječi.

Ivazović je, prema optužnici sarajevskog Tužilaštva, optužen da je 29. aprila prošle godine u sarajevskom naselju Saraj-Polje ubio sina Semira. Zločin se dogodio u Ulici Hasana Sućeske na broju 7, u stanu na četvrtom spratu, u kojem su Ivazovići živjeli sami, prenos Oslobođenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana