12.2.2020. 16:28
Uhapšeno 12 lica zbog nezakonitosti u KPZ Foča
Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske provodi na području Republike Srpske operativnu akciju kodnog naziva „Maglić“ u okviru koje je slobode lišeno 12 lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela „Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja“ i „Nesavjestan rad u službi“.

Lica se sumnjiče da su navedena krivična djela počinili u periodu od 2010. do 2020. godine na način da su zatvorenicima u Kazneno-popravnom zavodu Foča omogućili razne nezakonite podgodnosti.

U toku akcije vršeni su pretresi na 28 lokacija na područje Banjaluke, Prijedora, Gradiške, Doboja, Foče, Istočnog Sarajeva i Trebinja, a u dosadašnjim aktivnostima pronađena je dokumentacija koja dokazuje postojanje navedenih krivičnih djela, veća količina novca, oružje, municiju, minsko-eksplozivna sredstva, veću količinu novca i druge predmete koji se mogu dovesti u vezi sa navednim krivičnim djelima.

U ovim aktivnostima angažovani su policijski službenici nadležnih policijskih uprava, Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije MUP-a Srpske.

Sve aktivnosti se provode pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje.


(Patria)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana