10.4.2020. 17:25
Tužilaštvo HNK: Produžen pritvor Muameru Dediću za nasilje u porodici
Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva HNK Mostar, Općinski sud u Čapljini donio je Rješenje o produženju pritvora u trajanju od dva mjeseca osumnjičenom Muameru Dediću, iz Konjica, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo "Nasilje u porodici“ KZ F BiH.

Muamer Dedić se sumnjiči da je 2. marta ove godine, oko 14,00 sati, u Stocu, u kući vlasništvo J. M., u kojoj zajedno stanuje kao podstanar sa svojom suprugom E. D., počeo istu verbalno vrijeđati i prijetiti joj da će je ubiti, a potom i fizički nasrnuo na nju, udarajući je rukama u predjelu grudnog koša i leđa, nakon čega je uzeo kuhinjski nož, te ju ubo u području rebara ispod lijeve ruke i u području lakta lijeve ruke, od kojih zadobivenih povreda je oštećena E.D. krvarila, pa kako joj nije dozvolio ukazivanje pomoći, sjeli su u svoje vozilo i odvezli se u Konjic, a potom se vratili u Stolac, kada je oštećena iskoristila priliku da ode u trgovinu Konzum, te je od prodavačice Konzuma zatražila pomoć, nakon čega je kolima Hitne pomoći prevezena u Dom zdravlja Stolac, gdje joj je ukazana liječnička pomoć, saopćeno je iz Tužilaštva HNK

Općinski sud u Čapljini je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano produženje pritvora osumnjičenom, iz razloga jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo, odnosno počiniti krivično djelo kojim prijeti.

Kantonalno tužilaštvo HNK Mostar u saradnji sa PU Čapljina PS Stolac nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo krivično djelo.

Iz Tužilaštva HNK napominju da "Prema načelu pretpostavke nevinosti iz čl. 3. st. 1. ZKP-a F BiH, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravomoćnom presudom suda ne utvrdi njegova krivnja, radi čega potvrđivanjem optužnice protiv određene osobe za konkretno krivičnodjelo, ne predstavlja njenu krivičnu odgovornost za počinjenje djela,  jer se krivnja počinitelja utvrđuje pravomoćnom presudom.“


(Patria)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana