28.5.2020. 14:59
Crnogorac će biti protjeran iz BiH jer predstavlja prijetnju po nacionalnu sigurnost
Služba za poslove sa strancima je danas izrekla mjeru protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka na teritoriji Bosne i Hercegovine državljanu Crne Gore jer predstavlja prijetnju po nacionalnu sigurnost Bosne i Hercegovine.

Naime, pomenuta osoba dovodi se u vezu sa organizovanim kriminalom i od strane nadležne agencije je proglašena prijetnjom po nacionalnu sigurnost Bosne i Hercegovine.

Operativnim radom na terenu Služba je locirala ovu osobu i nakon provedenog postupka, izrekla mjeru protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka na teritoriji Bosne i Hercegovine u trajanju od pet godina.

Državljanin Crne Gore je stavljen pod nadzor u imigracioni centar Službe za poslove sa strancima, te se provode dalje mjere i radnje na njegovom udaljenju iz BiH, saopćila je Služba za poslove sa strancima BiH.

Služba će i u narednom periodu kontinuirano preduzimati sve neophodne operativne aktivnosti prema svim stranim državljanima koji na bilo koji način mogu predstavljati prijetnju sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine.


(Patria)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana