28.5.2020. 17:05
Pogledajte kako je momak iz Sarajeva, koji je od ranije poznat policiji, zapalio tri automobila na Stupu
Vlasniku iz Pule, hrvatskom državljaninu, te dvjema porodicama bh. državljana, pričinjena šteta od 100.000 KM nakon nove paljevine automobila u Sarajevu, prenosi danas Avaz.

Nezvanično saznaje Avaz da je sarajevska policija uhapsila Harisa Bandu (27) zbog paljevine tri vozila u sarajevskom naselju Stup.

Riječ je o Mercedesi E klase, Opelu i Peugeotu koji su bili parkirani u dvorištu porodične kuće u Bojničkoj ulici. 

Vlasniku Mercedesa iz Pule, državljaninu Hrvatske i dvjema porodicama bh. državljana pričinjena je materijalna šteta od oko 100.000 KM.

Banda je vozila zapalio jučer oko ponoći, a otkriven je zahvaljujući videonadzoru koji je snimio kako pali vozila, prenosi Avaz.

Haris Banda je odranije poznat policiji, a bio je akter više pucnjava. On je sa svojim bratom bio privođen 2018. godine zbog sumnje da su učestvovali u oružanom obračunu u kojem je hicem iz pištolja ranjen u nogu Mario Tomas (37) u sarajevskoj ulici Sutjeska. Par mjeseci kasnije je na braću Banda pucano je na Alipašinom Polju, prenosi Avaz.

Video možete pogledati OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana