4.8.2020. 10:39
Advokat uputio zahtjev: Hoće li se Bilalu Bosniću dozvoliti da klanja dženazu sinu i bratu
Adil Lozo, advokat Husein Bilala Bosnića, koji se nalazi u KPZ Zenica na odsluženju sedmogodišnje zatvorske kazne, uputio je zahtjev Upravi zeničkog zatvora da se Bosniću dopusti vanredna pogodnost kako bi mogao prisustvoati dženazama sina i brata u Zenici u Bužimu, koji su jučer nastradali na rijeci Sani.

Radi se o pogodnosti od dva dana, pojasnio nam je Lozo s ciljem samo da mu se dopusti da klanja dženazu u odmah se vrati u KPZ Zenica.

Kako nam je rekao, ovaj zahtjev danas će uputiti i Ministarstvima pravde BiH i Federacije.

Mislim da je to ljudski i korektno. Čovjek je izgubio sina i brata. Ali, evo kako mi je rečeno dva sata ne može da stupi u kontakt s porodicom. S njima se čuo jutros. Čeka se i dolazak njegove braće iz inostranstva - kaže Lozo.

Podsjećamo, u rijeci Sani u Sanskom Mostu jučer je došlo do utapanja  Bosnićevog sina i brata Muhameda, prenosi avaz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana