13.8.2020. 21:15
Tužilaštvo KS zatražilo pritvor za 17 uhapšenih policajaca
Tužilaštvo Kantona Sarajevo uputilo je prijedlog sarajevskom Općinskom sudu za određivanje pritvora za 17 saobraćajnih policajaca MUP-a Kantona Sarajevo, uhapšenih u akciji "Dar 1" zbog korupcije.

Ročište će biti održano večeras, a zbog trenutne epidemiološke situacije bit će održano bez prisustva javnosti. 

U akciji "Dar 1" uhapšeno je ukupno 18 policajaca, a 17 ih je osumnjičeno za primanje dara ili drugih oblika koristi i zloupotrebu položaja ili ovlasti. Na teret im se stavlja više od stotinu krivičnih djela primanja dara ili drugih oblika koristi i zloupotrebe službenog položaja. 

Jedan policijski službenik osumnjičen za pomoć učinitelju nakon krivičnog djela i odavanje službene tajne. Za njega nije zatražen pritvor, ali su tražene mjere zabrane obavljanja dužnosti policijskog službenika. 

Nakon što su sinoć predati u nadležnost Tužilaštva KS, policajci uhapšeni u akciji "Dar 1" koja je realizirana jučer, jutros je uhapšen još jedan policajac inicijala N. K.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana