18.9.2020. 10:11
Pretresi FUP-a u GRAS-u: Blokirani računi, saobraćaj će stati?
Pripadnici Federalne uprave policije jučer su izvršili pretres prostorije GRAS-a zbog sumnje u koruptivne radnje u ovom preduzeću, potvrđeno je iz FUP-a i Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Detalji još uvijek nisu poznati kako se ne bi ugrozila istraga. Pretres je izvršen po nalogu nadležnog suda i Tužilaštva KS-a.

Centralna banka Bosne i Hercegovine blokirala je sve račune sarajevskom javnom gradskom prijevozniku GRAS, piše "Avaz" . Zbog toga ovo preduzeće više ne može nikome ništa platiti, a sav novac koji bude uplaćen na račun GRAS-a banka preusmjerava na račun Porezne uprave FBiH.

To znači da GRAS više ne može isplaćivati plaće, kupovati gorivo, dijelove za vozila... Odnosno, javni gradski saobraćaj u Sarajevu bi mogao stati, prenosi oslobodjenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana