22.9.2020. 13:57
Detalji stravičnog događaja u Ilijašu: Čula sam policajca kako govori da je ona mrtva, a da suprug daje znakove života
Muharem Garaplija (1965) sinoć je u Ulici Hašima Spahića u Ilijašu nožem ubio suprugu Sadžidu (1963), nakon čega je pokušao da počini samoubistvo.

Sa teškim povredama je prevezen u UKC u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane teške tjelesne povrede, a na Klinici za anesteziju i reanimaciju je zadržan na daljem liječenju, uz nadzor policijskih službenika, prenosi Avaz.

Komšije su za Avaz ispričale da su čuli lupanje, ali da nisu obračali pažnju, jer su buka, vriska i brojne svađe i ranije dopirali iz stana Garaplija, zbog čega su nerijetko intervenirali i policajci.

- Svađali su se međusobno, ali i zbog problematičnog sina - kažu komšije za Avaz.

Upravo je sin alarmirao policiju, jer mu niko nije otvarao, a ključ je bio u bravi sa unutrašnje strane pa nije mogao da otvori vrata. To je bio dovoljan alarm da nesto nije uredu. To mu nije bilo teško, budući da se Policijska stanica Ilijaš nalazi svega desetak metara dalje od mjesta jezivog zločina.

Izvori Avaza pričaju da su na noge dignuti i vatrogasci, koji su preko balkona ušli u stan.

- Čula sam policajca kako govori da je ona mrtva, a da suprug, čije je tijelo bilo pored njenog, daje znakove života - kažu komšije za Dnevni Avaz.

I pored brojnih ranijih ekscesa, kako kažu, ne vjeruju da je Muharem digao ruku na suprugu.

- Teško su i živjeli i zlo se moralo dogoditi - zaključile su komšije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana