27.1.2021. 12:17
Doktor ubijao pacijente kako bi oslobodio krevete u bolnici
Doktor u Italiji uhapšen je zbog sumnje da je ubio dva pacijenta na odeljenju gdje su smješteni zaraženi korona virusom, kako bi "oslobodio krevete".
Prema navodima medija, Karlo Moska (47) dao je smrtonosne doze anestetika 61-godišnjem Nataleu Basiju i 80-godišnjem Anđelu Paletiju u martu prošle godine u bolnici u Lombardiji.

Poruke između medicinskih sestara preko aplikacije "WhatsApp" pokazale su da su radnice sumnjale da je Moska ubio pacijente kako bi oslobodio krevete na odeljenju.

Policija istražuje još tri smrtna slučaja poslje tvrdnji da je ovaj doktor navodno mjenjao medicinske izveštaje kako bi pokrio svoje tragove, piše "Daily Mail".

Moskva je uhapšen i nalazi se u kućnom pritvoru, a negirao je sve optužbe, nazivajući ih "neosnovanim".

Sa druge strane, tužilac ističe da pacijenti čija se smrt istražuje, nisu bili intubirane, te da Moska nije imao nikakav razlog da im ubrizga antesteziju.

(Alen Bećirević)
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana