13.4.2021. 11:55
Detalji istrage: Stravičnoj nesreći kumovala velika brzina, nema tragova kočenja
U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila prije dva dana na dijelu autoputa A-1 Lepenica – Kiseljak stradala su tri muškarca iz Sarajeva.

Kako je potvrđeno, radi se o Adnanu Buševcu (29), Jakubu-Anelu Neziroviću (38) i Asmiru Mandžiću (29).

Sva trojica poginula su na mjestu, a ekipe Hitne pomoći koje su izašle na mjesto nesreće, koja se dogodila oko 18 sati, samo su mogle konstatovati smrt.

Nezvanično je potvrđeno da je uzrok nesreće najvjerovatnije velika brzina, koja je, prema kazivanjima očevidaca, bila enormna.

Vozilo “BMW” u kojem su bili stradali muškarci se u trenutku nesreće kretalo iz pravca Konjica ka Sarajevu.

Vozač je na trenutak izgubio kontrolu nad vozilom, koje je zakačilo ogradu pored autoputa, te je “BMW” bukvalno izletio s ceste i završio na dnu padine kraj ceste.


Prilikom uviđaja, koji su pod nadzorom dežurnog kantonalnog tužioca obavili pripadnici krim-policije MUP-a SBK nisu pronađeni tragovi kočenja.


Po nalogu Tužilaštva SBK, vozilo je nakon izvlačenja zapečaćeno, te će nad njim biti obavljena potrebna vještačenja, kako bi se utvrdila tačna brzina, te tehnička ispravnost vozila.

Brojni građani putem društvenih mreža danas su se opraštali od nastradalih mladića piše Faktor.

Kako je objavljeno, sutra će u Glavatičevu poslije ikindije biti klanjana dženaza Jakubu-Anelu Neziroviću, zvanog Anči, koji je bio vlasnik istoimenog popularnog kafića u naselju Hrasno.

Iza njega su ostali supruga i maloljetni sin.

Termini dženaze druge dvojice stradalih bit će poznati naknadno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana