13.4.2021. 14:48
Grudski policajci u Tihaljini spriječili krijumčarenje sedam migranata
Operativnim radom na terenu, policijski službenici došli su do saznanja da se u vezi izvršenja kaznenog djela mogu dovesti osobe S.Č. (21) i S.Č. (26) iz mjesta Tihaljina, općina Grude.
Sukladno planu Županijske akcije pod nazivom "Migrant" u cilju suzbijanja trgovine ljudima i ilegalnih migracija na području Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ), u ponedjeljak je  provedena pojačana akcija kontrole putnih pravaca na području nadležnosti Policijske uprave (PU) Grude s ciljem pronalaženja ilegalnih migranata i otkrivanja osoba koje vrše njihov prijevoz, otkrivanja kriminalnih organizacija koje vrše kaznena djela u vezi s krijumčarenjem migranata i otkrivanja članova kriminalnih organizacija.

Tijekom akcije policijski službenici PU Grude su u 00.30 sati, u mjestu Tihaljina, zatekli sedam migranta, državljana Turske, koji su pozvani u službene prostorije policijske uprave Grude, a nakon određenih provjera i komunikacije s navedenim osobama došlo se do saznanja da su dovezeni vozilom marke Mercedes Vito, plave boje, nepoznatih reg. oznaka, od strane dvije muške mlađe osobe, priopćeno je na službenoj stranici MUP-a ZHŽ-a.

Operativnim radom na terenu, policijski službenici došli su do saznanja da se u vezi izvršenja kaznenog djela mogu dovesti osobe S.Č. (21) i S.Č. (26) iz mjesta Tihaljina, općina Grude.

Navedene osobe pronađene su i sprovedene u službene prostorije PU Grude, i nad njima je zavedena kriminalistička obrada. O svemu je upoznat dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH, te je nakon dobivene usmene suglasnosti Tužiteljstva BiH i suca za prethodni postupak Suda BiH sačinjena Naredba za pretragu, a zatim je izvršena pretraga obiteljske kuće, pratećih objekata, vozila i okućnice koje koriste navedene osobe.

Nakon izvršene pretrage pronađeni su određeni predmeti koji se mogu dovest u vezu počinjenja kaznenog djela, a nakon određenih provjera i navedeni državljani Turske su pušteni.

Po kompletiranju predmeta protiv navedenih osoba bit će upućeno izvješće zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo "krijumčarenje ljudi", a Uprava policije MUP-a ZHŽ-a i dalje će nastaviti s planiranim aktivnostima u cilju sprječavanja krijumčarenja ljudi, stoji u priopćenju.


(Fena)
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana