13.4.2021. 19:20
"Miralem iz Modriče" prevario dvojicu ljudi: Obećao jeftinu naftu, ostali i bez goriva i bez novca
Ovih dana učestale su prevare naivnih ljudi na području Modriče i Doboja.

Policiji u Modriči jučer su se obratila dva muškarca i prijavili prevaru na koju su nasjeli, a radi se o kupovini jeftine nafte. Oni su, naime, stupili u kontakt sa osobom koja se predstavila kao "Miralem iz Modriče" koji će im nabaviti jeftinu naftu u Radineriji ulja u Modriči. Isti je od jedne osobe uzeo 1.000, od druge 1.500 maraka, obećavši im 1.000, odnosno 1.500 litara nafte, prenosi Avaz. 

Rekao je da treba samo da dođu pred Rafineriju nafte, gdje će ih čekati i isporučiti jeftinu naftu.

Kada su oni došli pred Rafineriju, "Miralema" nije bilo, uzalud su ga čekali te su slučaj prijavili policiji.
Sličan događaj dogodio se 7. aprila u Doboju.

Dvojica nepoznatih muškara su se predstavili kao radnici Rafinerije ulja u Modriči i obećali su mu jeftinu, regresiranu naftu, te su od Dobojlije uzeli 1.400 maraka. Tek kasnije, Dobojlija je vidio da je prevaren i da od „regresirane nafte“ nema ništa, pa je prevaru prijavio policiji.

Iz Policijske uprave Doboj apeluje na građane da ne nasjedaju na lake prevare i obećanja i da slučajeve i pokušaje prevare prijave policiji.

(Ajdin Balićevac)

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana