9.9.2021. 14:18
Detalji tragedije koja je potresla Bugojno: Obdukcijom utvrđeno da je beba ugušena
U nedjelju je čitavu BiH potresla vijest o mrtvoj bebi koja je pronađena ispod mosta u Bugojnu. Danas su objavljeni rezultati obdukcije koji pokazuju da je beba umrla od posljedice utapanja.

Istražitelji Ministarstva unutarnjih poslova Srednjoboanskog kantona (MUP SBK) ovo kazneno djelo vode kao ubistvo. Oni trenutno rade na pronalasku roditelja bebe, te sumnjaju da je riječ o nekome ko je nastanjen na području Bugojna.

Zasad je sigurno da je beba rođena živa, što su također pokazali nalazi obdukcije. Međutim, provjeravajući bolnice, domove zdravlja i rodilišta zasad nisu uspjeli napraviti pomak u istrazi, zbog čega policija vjeruje da porod nije izvršen pod liječničkim nadzorom.

Istraga ide dalje, a istražitelji se nadaju da će doći do identiteta, u prvom redu, majke djeteta, prenosi Fena.

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana