10.9.2021. 8:18
Ovo su imena svih 7 uhapšenih: Naser priznao ubistvo Erduana Abazija, pa kazao da su ostali rođaci samo spašavali ubijenog?
Postupajući tužitelj Tužilaštva Kantona Sarajevo predložio je Kantonalnom sudu određivanje jednomjesečnog pritvora za sedmero osumnjičenih zbog ubistva Erduana Abazija, potvrdila je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Policija je jučer u Sarajevu uhapsila i Almedina Abazija (30) iz Sarajeva, sedmu osobu koja je učestvovala u tuči u kojoj je u utorak navečer ubijen njegov rođak Erduan Abazi (19) u sarajevskom naselju Buča Potok, a Oslobođenje saznaje imena preostalih osumnjičenih.

Prvi je uhapšen Alija Abazi (40), a potom Valentino (21), Kenedi (40), Muhamed (19) i Denis Abazi (23). Zatim je na području Gradiške uhapšen i Alijin sin Naser Abazi (20), koji se sumnjiči da je udarcem nožem u vrat usmrtio rođaka Erduana Abazija.

Alija Abazi je nakon zločina pobjegao prema Živinicama, a njegov sin Naser ka Gradišci. Odmah je za svim učesnicima raspisana potraga, te su prateći signal njihovih mobitela pripadnici Obavještajno-sigurnosne agencije BiH otkrili njihovu lokaciju.

Nezvanično, Erduan Abazi je nedavno deportovan iz Njemačke, te je na jednoj svadbi prije nekoliko dana zlostavljao Alijinu kćerku i sestru Nasera Abazija, koji se zarekao da će ubiti Erduana. Tako su u utorak navečer Alija i njegov sin Naser došli iza škole “Avdo Smailović” te napali 19-godišnjaka. U toj tuči Erduan Abazi je zadobio povredu na vratu, usljed koje je iskrvario i umro.

Pojavile su se i nezvanične informacije da je Naser Abazi priznao da je ubio Erduana Abazija, te da je kazao kako ostali  osumnjičeni, među kojima je i njegov otac Alija Abazi, nisu umješani u ubistvo. U utorak 7. septembra javljeno mu je da je Erduan viđen ispred kladionice u Buča Potoku. Alija i ostali krenuli su da traže Erduana kako bi ga spasili da mu Naser ne naudi. Ubrzo su ga pronašli u blizini škole “Avdo Smajlović” gdje je došao i Naser i nasrnuo na mladića kojeg je policija u večernjim satima pronašla mrtvog, prenosi Oslobođenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana