10.9.2021. 15:27
Određen pritvor sedmorici osumnjičenih za ubistvo Abazija u Buća Potoku
Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor za svih sedam osumnjičenih za ubistvo Erduana Abazija (19), koje je počinjeno u utorak u sarajevskom naselju Buća Potok, potvrđeno je za Oslobođenje u Kantonalnom sudu Sarajevo.

Svoj sedmorici pritvor je određen zbog opasnosti od uticaja na svjedoke i saučesnike, a Aliji Abaziju (40), njegovom sinu Naseru (29), te Almedinu Abaziju (30) i zbog opasnosti od bjega (s obzirom na to da su nakon zločina pobjegli s lica mjesta, a Alija i Naser Abazi su uhapšeni izvan Sarajeva).

Iza rešetaka su ostali još Valentino (21), Kenedi (40), Muhamed (19) i Denis Abazi (23) koji su učestvovali u tuči.

Podsjetimo, navodno je ubijeni mladić nekoliko dana prije smrti na nekoj svadbi maltretirao Naserovu sestru (i Alijinu kćerku) te su oni rekli da će mu se osvetiti.

Pronašli su ga i napali u utorak iza Osnovne škole Avdo Smailović. Naser Abazi je navodno policiji priznao da je on svog rođaka Erduana ubo nožem u vrat. 

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana