14.9.2021. 12:49
Ko je vozač Golfa 5 koji je udario motociklistu u Boljakovom Potoku, a nakon toga pobjegao sa mjesta nesreće?
Poduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju saobraćajne nesreće koja se dogodila 12. septembra ove godine u ulici Safeta Zajke, općina Novi Grad Sarajevo, pripadnici Odjeljenja za saobraćajne istrage su 13. septembra ulici Sulje Jahića, pronašli Golf 5 (A71-O-851) i vozača E. O. (44) iz Sarajeva.

On je pobjegao s mjesta nesreće nakon što je u Boljakovom Potoku vozilom udario motociklistu koji je zadobio teške tjelesne povrede.

- O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tuzžilaštva Kantona Sarajevo, koji je naložio da se izvrši uviđaj uz prisustvo ovlaštenog sudskog vještaka mašinske struke. Također je po nalogu tužioca, od E.O. uzeta pismena izjava na navedene okolnosti. Po kompletiranju operativnog materijala, policijski službenici će Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo dostaviti službeni izvještaj protiv E.O., zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 336. (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja) i člana 337. stav 1. (Neukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi), a u vezi sa članom 332. stav 3. (Ugrožavanje javnog prometa) KZ F BiH- navedeno je u saopćenju MUP-a Kantona Sarajevo. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana