10.1.2022. 10:50
U restoranu na Ilidži pjevali četničke pjesme i vrijeđali Bošnjake: Tri muškarca lišena slobode
Tri muškarca lišena su slobode nakon što su u noći 9. na 10. januar u restoranu Igman na Ilidži vrijeđali Bošnjake te pjevali nacionalističke i četničke pjesme.

Policijski službenici Pete PU lišili su slobode lica: M.S., rođen 1996. godine, nastanjen u Han Pijesku, N.T., rođen 2001. godine, nastanjen u Istočnom Novom Sarajevu i D.P., rođen 1990. godine, nastanjen u Sokocu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 163. KZ F BiH (Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti), na štetu E.S. iz Sarajeva.

Obaviješteno je Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo, a isti su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. 

Osumnjičeni se i dalje nalaze u prostorijama MUP KS na kriminalističkoj obradi. 

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana