13.1.2022. 11:38
Razbojništvo u Doboju: Radnici kladionice izbili zube, uhapšen osumnjičeni
Policija u Derventi uhapsila je Adnana Hasanbašića (35) zbog sumnje da je učestvovao u brutalnom razbojništvu koje se dogodilo u ovom gradu nad radnicom kladionice.

Kako piše Srpskainfo, osumnjičeni razbojnik uhapšen je nakon zajedničke akcije PU Doboj i Odžak.

Hasanbašić se tereti da je učestvovao u razbojništvu koje se dogodilo 9. januara ove godine kada je sa za sada nepoznatim saučesnikom upao u kladionicu u Doboju i izvršio brutalno razbojništvo, teško povredivši radnicu.

“Jedan od razbojnika ju je odmah krenuo tući i oborio ju je na pod. On je šakom udario u lice i izbio joj dva zuba. Drugi razbojnik je za to vreme izvadio sav novac iz kase, te su pobegli sa oko 3.000 maraka”, izjavio je izvor Srpskainfo.

Prema prvim rezultatima istrage, sumnja se da su razbojnici krili u blizini i čekali da radnica ostane sama u kladionici.

“Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj i Policijske stanice Derventa, 11. januara 2022. godine, nakon dvodnevnog predanog rada preduzimajući niz operativno-taktičkih i istražnih mjera i radnji identifikovali su lice inicijala A.H. iz Odžaka, FBiH, za koje postoji osnov sumnje da je 9. januara 2022. godine, u jednoj sportskoj kladionici u Derventi izvršilo krivično djelo razbojništvo prilikom čega je radnici na veoma brutalan i nasilan način nanijelo teške tjelesne povrede”, izjavila je Dragana Kerkez, portparol Policijske uprave Doboj.

Na osnovu naredbe Opštinskog suda Orašje i uz saradnju sa policijskim službeniima Policijske uprave Odžak izvršen je pretres na dvije lokacije  u Odžaku koje koristi osumnjičeni.

Tokom pretresa pronađen je i oduzet gasni pištolj koji je Hasanbašić koristio tokom izvršenja krivičnog djela.

Nakon kriminalističke obrade Hasanbašić je sproveden u Okružno javno tužilaštvo Doboj.

Kerkez je dodala da je u toku rad na identifikovanju i pronalasku drugog razbojnika.

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana