14.1.2022. 19:36
Napadnuti policajci u Livnu
Policajci PU Livno u petak su podnijeli izvješćej Kantonalnom tužiteljstvu u Livnu protiv 38-godišnjeg A.M. iz Livna zbog napada na policijske službenike.

Kako navode iz MUP-a Hercegbosanske županije, u četvrtak u ranim jutarnjim satima policajajci  PP Livno zaprimili su dojavu da u ugostiteljskom objektu "Colt" na Trgu kralja Tomislava u Livnu, svira preglasna muzika. 

Dolaskom na mjesto događaja, djelatnici policijske stanice obavljaju razgovor s vlasnikom ugostiteljskog objekta koji odbija svaki vid saradnje, te vrijeđa djelatnike PP Livno. Potom je pozvan u PP Livno gdje je utvrđeno da je pod utjecajem alkohola, nakon čega je uhapšen.


Tokom intervencije ispred ugostiteljskog objekta policijskog službenika PP Livno verbalno je napao 28-godišnji A.K. iz Livna, da bi u jednom trenutku policajca fizički napao 38-godišnji A.M.


Policijski službenici su obojicu sproveli u PP Livno  gdje je utvrđeno da su pod utjecajem alkohola, nakon čega su i oni uhapšeni. 


Tokom dana je provedena kriminalistička obrada te je A.M. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ’napad na ovlaštenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti’ predan Kantonalnom tužiteljstvu u Livnu na daljnje postupanje. Vlasniku ugostiteljskog objekta 22-godišnjem S.K. iz Livna i A.K. uručeni su prekršajni nalozi zbog ometanje ili omalovažavanje tijela vlasti prilikom obavljanja službenih radnji.

 
(FENA/  K.Bešlija) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana