2.5.2024. 10:57
Nemoralne ponude na putu prema Sarajevu: Borba protiv prostitucije u Vogošći
Putnici koji svakodnevno putuju iz Vogošće preko Rajlovca do Sarajeva postali su svjedoci neprimjerenih ponuda koje im nude atraktivne dame na izlazu iz tunela "Oštrik" prema Reljevu. Ovi "mačo muškarci" koji su zainteresirani za njihove usluge često skreću u obližnje grmlje, smetlište ili pozivaju dame u svoje automobile.

Unatoč naporima lokalnih vlasti da suzbiju ove aktivnosti postavljanjem bankina duž puta kako bi otežali pristup, neke dame preferiraju brze susrete na otvorenom prostoru umjesto odlaska u motele. Traže skrovita mjesta kao što je područje pored Plinske stanice, uz kuću Rajka Koprivice na Vogošćanskoj petlji.

Reakcija na ovo pitanje došla je iz Općinskog vijeća Vogošća, koje je pokrenulo inicijativu za poduzimanje odgovarajućih mjera protiv prostitucije na ovom području. Očekuje se aktivna uloga nadležnih institucija u suzbijanju ovakvih i sličnih pojava.

Policija je odgovorila na inicijativu navodeći da su od 2020. do 2024. godine izdali šesnaest prekršajnih naloga licima koja su se bavila prostitucijom ili koristila njene usluge na tom području. Također su predložili postavljanje dodatne zaštitne ograde duž puta kako bi se otežalo zadržavanje osoba koje se bave prostitucijom i njihovih klijenata, kao i postavljanje video nadzora radi brže identifikacije počinitelja nedozvoljenih radnji.

Očekuje se da će ove mjere doprinijeti rješavanju problema, ali ostaje da se vidi kako će se situacija dalje razvijati. Stručnjaci se nadaju da će ove mjere ukloniti ovu neugodnu pojavu s lokalnih cesta te osigurati sigurnost i dostojanstvo za sve putnike, piše portal etto.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana