2.5.2024. 14:34
Građani nisu odolili alkoholu za Prvi maj: Sarajevska policija imala pune ruke posla
Službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja 1. maja, uručili su 257 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili su 102 vozača.

Dana 01.05.2024. godine u 16,30 sati, na dijelu regionalnog puta R442A, lokalitet Malo polje, područje općine Hadžići, dogodila se saobraćajna nesreća. Tom prilikom došlo je do sudara putničkog motornog vozila marke "Pasat", kojim je upravljao vozač A. A., rođen 1982.godine iz Sarajeva i putničko motorno vozilo marke "Audi"A3, kojim je upravljala vozač P.E., rođena 1998. godine iz Konjica.

U ovoj saobraćajnoj nesreći teške tjelesne povrede zadobila je putnik iz putničkog motornog vozila "Audi", A‘3, H.A., rođena 1973. godine iz Konjica, te je prevezena na KCUS i zadržana na daljem liječenju. Lakšu tjelesnu povredu o ovoj saobraćajnoj nezgodi zadobio je vozač Pasata, A.A., konstatovane na KCUS, nakon čega je isti otpušten na kućno liječenje.

O navedenom je obaviješten dežurni fižilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, uviđaj izvršen od strane uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja, i ugrožavanje javnog saobraćaja, istog dana u 20,10 sati slobode je lišen vozač vozila "Pasat", A.A., nakon čega je predat u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Iz saobraćaja su isključena 24 vozača zbog upravljanja automobilom pod dejstvom alkohola i tri osobe prije sticanja prava na upravljanje vozilom.

Isključena su dva vozača zbog vožnje za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, saopćeno je iz MUP-a KS.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana