8.5.2024. 16:34
Uhapšen nastavnik osumnjičen za polno uznemiravanje učenica
N. M. (60) nastavnik informatike u Osnovnoj školi ”Ivan Goran Kovačić” iz Mrkonjić Grada, koji je uhapšen zbog sumnje da je polno uznemiravao dvije učenice ove škole, sproveden je danas u Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci.

Potvrđeno je ovo za ”Nezavisne novine“ iz OJT Banjaluka, a kako navode, on će biti ispitan te će nakon toga tužilac donijeti odluku o tome da li će N.M. biti određen pritvor, a o čemu će javnost biti informisana.

On je, kako prenose mediji, uhapšen juče nakon što je policiji prijavljeno da se nedolično ponašao prema dvjema djevojčicama, uzrasta 12 i 13 godine.

Kako prenosi "ATV", N.M. je pijan došao na nastavu, te je žrtvama navodno rekao da se skinu. Nedugo nakon hapšenja on je alkotestiran i utvrđeno je da je imao više od dva promila alkohola u organizmu.

Kontaktirali smo i nadležne u OŠ “Ivan Goran Kovačić”, no nisu željeli komentarisati ove navode.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana