14.5.2024. 18:48
MUP ZDK: Uhapšen V. T. zbog pucnjave u Zavidovićima
Policija je, nakon današnje pucnjave u Zavidovićima, koja se u centru tog grada dogodila oko 12.30 sati, lišila slobode muškarca za kojeg postoje indicije da je ispalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja.

- Slobode je lišen V. T. iz Zavidovića, koji je prethodno bio pozvan na informativni razgovor zbog sumnje da je ispalio pet metaka. On je, nakon informativnog razgovora, lišen slobode i nad njim je zavedena kriminalistička obrada, jer postoje indicije da je pucao iz pištolja, potvrdio je Feni portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUPZDK) Amir Valentić.

Pištolj je pronađen na jednoj lokaciji u Zavidovićima, ali u daljnjem će se postupku vještačiti koliko je ispaljeno metaka. U pucnjavi nije bilo povrijeđenih - kazao je Valentić.

Nepoznata muška osoba danas je oko 16.45 sati izvršila razbojništvo u Zenici nad ženskom osobom inicijala F. K. J., rođenoj 1965. godine .

Razbojništvo se dogodilo na stubištu ispred stana, u zgradi na Bulevaru Ezhera Eze Arnautovića na broju 5.

- Muškarac je tom prilikom, uz upotrebu fizičke sile, otuđio torbu s ličnim dokumentima i neutvrđenom količinom novca. Žena je zadobila lakše tjelesne povrede, a uviđaj su izvršili pripadnici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave 1 Zenica - kazao je Valentić, koji je dodao kako se, na osnovu dobijenih podataka o opisu muškarca, vrši potraga za počiniocem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana