20.10.2019. 10:07
Glazboterapija potiče dječji rast i razvoj
Roditelji i odgojitelji mogu koristiti različite metode glazboterapije (učenje i pjevanje dječjih pjesmica, ples, sviranje instrumenata, slušanje instrumentalne glazbe), kako bi poticali dječji rast i razvoj, a posebno one djece koja imaju emocionalne, socijalne, ponašajne i intelektualne teškoće - rečeno je tokom radionice na Pedagoškom fakultetu u Sarajevu.

Radionicu o temi "Savjetodavni rad s roditeljima djece s teškoćama u razvoju i art terapija kao oblik potpore obiteljima djece s poteškoćama u razvoju“ organizirala je Udruga "Facultas za prosperitet mladih“ u okviru pedagoško-kreativnog projekta "Glazbena i likovna terapija u inkluzivnom okruženju kao oblik pružanja podrške obiteljima djece s teškoćama u razvoju“.

Predavač Ismet Dizdarević je kazao da glazba u današnje vrijeme postaje sve prepoznatljiviji i cjenjeniji medij u mnogim granama medicine, a posebno u području fizikalne medicine i rehabilitacije, dok je predavač Marijo Pejić odgojiteljima i roditeljima preporučio korištenje glazbe u radu s djecom u inkluzivnom okruženju, jer ona podupire socijalizaciju, jača obrambeni sustav kod djece koja imaju problema u kontroli impulsa i ne razmišljaju o mogućim posljedicama, razvija pažnju, maštu i kreativnost te stimulira interese.

Pokrovitelj projekta je Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, a prijatelj projekta je Pedagoški fakultet u Sarajevu, saopćeno je iz Udruge "Facultas za prosperitet mladih“.

(Fena / Haris Ahbabović)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana