22.12.2019. 17:02
'Djeda Bajkeri' spremili paketiće za djecu bez roditeljskog staranja
Dvadesetak članova Moto kluba „Condor“ iz Zenice, nakon defilea gradskim ulicama na svojim motorima te obučeni u kostime Djeda Mraza, tradicionalno su, 14. godinu zaredom novogodišnjim paketićima darovali djecu iz JU Dom-porodica, koja skrbi o djeci bez roditeljskog staranja.

U sklopu akcije „Paketići za osmijeh“, svih 89 štićenika te ustanove i ove su godine dobili svoje novogodišnje paketiće sa slatkišima i igračkama, dok su za bebe „Djeda Bajkeri“ pripremili paketiće s higijenskim potrepštinama za njihov uzrast.

-Svake godine s nestrpljenjem, već od 1. decembra, iščekujemo ovu manifestaciju. Radujemo se njihovom dolasku, jer smo sigurni da će nam ponovo doći.

Mi smo i ove godine za njih pripremili priredbu, da pokažemo koliko su ova djeca talentovana i koliko smo zajedno- kaže direktorica JU Dom-porodica Draženka Subašić.

Predsjednik MC „Condor“ Robert Mijač istakao je da su sretni što se ponovo imaju priliku družiti s štićenicima te ustanove, makar ih ove godine vrijeme nije poslužilo. Umjesto snijega i zimskog ambijenta, tokom njihovog ovogodišnjeg dolaska cijelo je vrijeme padala kiša.

-Drago nam je ipak da im možemo uveličati novogodišnje praznike, jer, kao i svake godine, tu smo da usrećimo ovu djecu- kazao je Mijač, koji je sa svojim kolegama prisustvovao i priredbi koju su štićenici pripremili u njihovu čast.


(Fena/Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana