23.2.2020. 22:04
Kid's Festival - Novi sadržaj animacije, poticaj na kreativnost
U Bosanskom kulturnom centru u Tuzli u petak je održan "Kid's Festival", koji drugi put organizira Richmond Park International Primary School iz Tuzle.

Taj festival organiziran je u saradnji s predškolskim ustanovama JU 'Naše dijete' Tuzla, JU 'Dječije obdanište' Živinice, PU 'Aladin' Tuzla, PU 'Maštaonica' Tuzla, PU 'Montessori IQ kutak' Tuzla, PU 'Mery Isabel' Tuzla, PU 'Čarobno carstvo' Tuzla, PU 'Vedi Princ' Kalesija i PU 'Richmond Park International Preschool' Tuzla.

Cilj Festivala je da na jednom mjestu, kroz mnoštvo zabavnih i edukativnih nastupa najmlađih polaznika predškolskih ustanova iz Tuzlanskog kantona, ponudi novi i jedinstven sadržaj animacije djece, roditelja i potanke ih na nove oblike kreativnosti i umjetničkog izražavanja.

Richmond Park International Primary School Tuzla, kao organizator, zahvalan je ministrici obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Fahreti Brašnjić koja je govorom uveličala Kid's festival. Ministrici je pripala čast i da proglasi Festival otvorenim.

- Zahvalnost pripada i predstavnicima Pedagoškog zavoda, direktorima i odgajateljicama predškolskih ustanova koji su prepoznali značaj i vrijednost Kid's festivala i dali podršku u njegovoj realizaciji - navodi organizator.


(FENA)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana