3.6.2021. 11:39
Smijeh i radost mališana na terenima u Velikoj Kladuši, Ljubuškom, Jablanici i Konjicu
Velika Kladuša, Ljubuški, Jablanica i Konjic bili su domaćini Plazma Sportskih igara mladih u proteklom periodu. Smijeh, radost i graja mališana željnih takmičenja, odzvanjali su na terenima u ovim gradovima.

U 2021. godini, najljepša sportska priča u BiH, održat će takmičenja u 45 bh. gradova, a pravo učešća ove godine imaju dječaci i djevojčice 2006. godište i mlađi. Specijalni partner Igara ove godine je Olimpijski komitet BiH s kojim mališani na terenima kroz BH Telecom Sportske igre mladih turneju radosti, uče o načelima olimpizma te zdravom načinu života. Igre uz finansijsku podršku USAID-a, nastavljaju realizirati projekat "Fer igra za fer djetinjstvo" u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH, s ciljem učenja o toleranciji, poštivanju različitosti i fair playu. 

Putovanje Plazma Sportskih igara mladih je nastavljeno u Velikoj Kladuši gdje su mališani učestvovali u nogometnom turniru za mlađu i stariju kategoriju. Takmičenja u Krajini su održana zahvaljujući podršci Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona, a ekipe NK „Krajiški plavi“ i ONŠ „Kladuša 2008“ ostvarile su plasman na polufinalno takmičenje koje će se održati u Bihaću. 

“Osvojili smo prvo mjesto na Coca-Cola Cupu i mnogo se radujemo polufinalnom turniru u Bihaću. Nadamo se da ćemo i tamo biti jednako uspješni, te izboriti plasman na Veliko finale u Sarajevo", rekao je Amar Grahović, kapiten ekipe NK “Krajiški plavi”. 

U Ljubuškom su u prethodnom periodu, po prvi put, održana takmičenja Igara u pojedinačnim sportovima, a ovaj put djevojčice i dječaci iz ovog grada su imali zadatak pokazati šta znači biti timski igrač i koliko je važan fair play na terenu. U okviru Kinder Joy of moving Cupa, košarkaškog takmičenja, pobjedu su ostvarile ekipe „Brace“ u muškoj i „Štrumfovi“ iz Čapljine u ženskoj konkurenciji. Pobjednici rukometnog takmičenja u Ljubuškom su ekipe RK „Izviđač“ i HRK „Grude“.
„Radujemo se pobjedi na Podravka Cupu i nadamo se da ćemo uspjeti pobijediti i na polufinalu te ostvariti plasman u Sarajevo“ istakla je Ana Vukoja, kapitenka ekipe HRK „Grude“. 

Nakon Ljubuškog, šareni karavan Igara preselio se u Jablanicu, gdje su se dječaci i djevojčice takmičili u nogometu. Prvo mjesto na BH Telecom Cupu, u malom nogometu za mlađu kategoriju, osvojila je ekipa "Zmajevi", koja će na polufinalnom turniru u Mostaru pokušati izboriti plasman na Veliko finale. Ekipa MNK „Pionir“ na čelu sa kapitenom Karić Kenanom, predstavljat će Jablanicu u okviru Coca-Cola Cupa u Mostaru. 

Naredni grad domaćin Igara bio je Konjic, a mali nogometaši su pokazali zavidan talenat na terenu. Kao najbolje ekipe u ovom gradu pokazale su se ekipe „Bambinosi“ i „Otpisani“. 
„Radujemo se druženju u Mostaru na polufinalnom takmičenju i nadamo se dobrom uspjehu“ kazao je Ensar Halilović, kapiten ekipe „Bambinosi“. 

Naredni gradovi domaćini Plazma Sportskih igara mladih su Trebinje, Mostar i Široki Brijeg gdje će biti održana takmičenja u odbojci u okviru Vitalia Cupa za hercegovačku regiju. 


(Admir Oručević)

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana