13.1.2022. 16:29
Poštar pronašao pismo koje su dječaci iz Tuzle poslali Djeda Mrazu pa odlučio da ih obraduje
Poštar Ismet Jašarević iz Tuzle dok je praznio poštansko sanduče pronašao je neobično pismo, adresirano na Djeda Mraza.

Dragi Djeda Mraze, bio sam dobar i slušao sam mamu i tatu. Želio bih za sebe i mog brata auto na daljinski. Hvala. Dženan i Kenan - stoji u pismu.

Jašarević je pismo podijelio na svom Facebook profilu tražeći pomoć građana da ga obavijeste ukoliko poznaju dječake.

- Danas dok sam praznio sanduče na Sjenjaku kraj Poslovnice JP BH Pošte pozitivno sam iznenađen materijalom koji sam zatekao u istom i načinom kako su to ova dvojica dječaka odradila. Ako neko poznaje ovu dvojicu mališana volio bih da ih obradujem autom na baterije - napisao je Jašarević.

Objava je izazvala mnogo pozitivnih reakcija te su se mnogi građani odlučili priključiti ovoj "akciji".

Na kraju javili su se i roditelji dječaka. Jašarević im je čestitao što su lijepo odgojili djecu, i poručio da su oni za njega "dječaci godine".

Roditelji su bili iznenađeni reakcijom građana te poručili u komentarima: "Nismo znali da će iko osim "DJEDA MRAZA" pročitati pismo. Imate veliki pozdrav od naših momaka".

- Odmah mi je privuklo pažnju, nije u koverti, a na običnom papiru bio je i crtež. Ovo je mogao izignorisati samo neko ko nema srca. Vidimo se u petak - odgovorio je Jašarević.




(Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana