11.3.2021. 21:59
Dodijeljeni certifikati polaznicama obuke profesionalne fotografije
Ukupno 14 certifikata dodijeljeno je večeras u Code Hubu u Mostaru polaznicama obuke iz područja profesionalne fotografije.

Uz dodjelu certifikata, prisutni su mogli vidjeti i radove nastale tijekom obuke, dok će oni završni biti izloženi u ponedjeljak, 15. ožujka, u prostorijama Tehnološkog parka INTERA, kada će najbolja tri biti nagrađena vrijednim nagradama.

Obuka iz područja profesionalne fotografije koju je početkom ove godine organizirao Tehnološki park Intera iz Mostara kroz projekt www.women i uz podršku Veleposlanstva SAD u BiH, bila je namijenjena damama koje su željele razviti i unaprijediti znanja, iskustva i vještine fotografiranja.

Petnaestodnevna obuka odvijala se kroz tri faze koje su uključivale upoznavanje s osnovnim pojmovima iz svijeta fotografije, tehničkim osobinama fotoaparata i njegovim mogućnostima, učenje o kompoziciji na fotografiji s osnovnim pravilima kadriranja te obradu fotografije.

Polaznice su kroz susrete s predavačem obuhvatile ključne teorijske pojmove, ali i stečeno znanje primijenile kroz praktični terenski rad.

Ovom obukom TP INTERA pružio je priliku polaznicama da otkriju svoje interese i talente, marljivo rade na njima, razvijaju ih, svakodnevno rastu, i time izgrade svoje uspješne karijere.


(Fena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana