10.8.2019. 8:20
Dionice Sarajevo-osiguranja porasle sa 8 na 13,4 KM
Najveći dnevni promet na Sarajevskoj berzi u petak ostvaren je dionicama Sarajevo-osiguranja, kada su 312.583 dionice najvećeg osiguravajućeg društva u BiH plaćene nešto više od 4,2 miliona KM.

Cijena dionica Sarajevo-osiguranja u konstantnom je rastu, nakon što se društvo sa 36,06 miliona KM premije u prvih šest mjeseci 2019. godine učvrstilo na vodećoj poziciji među 12 osiguravajući društva u Federaciji FBiH. 

Od juna ove godine do danas cijena dionice Sarajevo-osiguranja je porasla sa 8 na 13,4 KM, a očekuje se i novi rast.

Iz uprave Sarajevo-osigurana nisu željeli komentarisati skok dionica društva, kao ni eventualne planove vlasnika kompanije.

“Uprava Sarajevo-osiguranja ostaje opredjeljenja da društvo razvija prateći savremene trendove poslovanja na tržištu osiguranja”, rečeno je kratko agenciji Patria u Sarajevo-osiguranju.

Prije dvije godine Vlada Federacije BiH, kao najveći dioničar u Sarajevo-osiguranju namjeravala je prodati svoj udio u kompaniji koji iznosi 45,4 posto. Kao najbolji ponuđač za Vladine dionice tada se javila grupacija Prevent sa ponudom od osam miliona KM, ali je prodaja zaustavljena. 

Vladine dionice u Sarajevo-osiguranju na Sarajevskoj berzi trenutno vrijedi nešto više od 27,7 miliona KM.


(Patria / Lejla Trle) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

EKONOMIJA
Source.ba-sva prava pridržana