11.12.2019. 12:53
Održano tradicionalno druženje s predstavnicima medija: Još jedna uspješna godina za Raiffeisen banku
Članovi Uprave Raiffeisen banke bili su domaćini tradicionalnog, novogodišnjeg druženja s predstavnicima medija koje je održano u svečanom ambijentu Raiffeisen GALERIJE u Sarajevu.

„S ponosom mogu reći da smo zadovoljni rezultatima u svim aspektima našeg poslovanja koje je ostvario posvećeni i stručni tim naših uposlenika. Pratili smo promjene u digitalnom svijetu, te prilagođavali i kreirali savremene usluge koje zahtijevaju ulaganje minimalnog napora klijenata pri poslovanju s Bankom. Nedavno smo klijentima ponudili novu aplikaciju Raiffeisen Mobilno Bankarstvo koja olakšava svakodnevno vršenje transakcija uz jednostavniji pregled naloga. Također, u saradnji s našim eksternim partnerima razvili smo jedinstvenu OPA platformu za plaćanje na ovom tržištu“, izjavio je g. Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.

Aplikacija OPA korisnicima pruža potpuno novo iskustvo plaćanja kod registrovanih OPA trgovaca korištenjem samo mobilnog telefona odnosno skeniranjem QR koda, zatim slanje i primanje novca bez unosa broja računa, plaćanje režijskih računa, te prepaid dopunu. Pristup aplikaciji je omogućen korisnicima jedne od mobilnih mreža u BiH i tekućeg računa u Raiffeisen banci. Registracija i korištenje ove aplikacije je bez naknade za fizička lica.

„Također, tokom protekle godine Raiffeisen banka je uvela novi i jednostavniji način plaćanja – Raiffeisen beskontaktnu narukvicu, a u segmentu tradicionalnih kanala poslovanja otvorena je i 100. poslovnica čime je klijentima olakšan pristup uslugama Banke“, dodao je g. Dobnigg.

Navedene aktivnosti Banke prepoznala su i četiri svjetska magazina EMEA Finance, Global Finance, Euromoney i The Banker koji su Raiffeisen proglasili najboljom bankom u Bosni i Hercegovini. Raiffeisen nastavlja i u narednom periodu doprinositi održivom ekonomskom rastu i jakom bankarskom sistemu koji igra vitalnu ulogu za stabilnu ekonomiju zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

EKONOMIJA
Source.ba-sva prava pridržana