26.3.2020. 12:35
"Banke žele i bit će partneri svima. Dat ćemo kreditne olakšice svim klijentima"
Predsjednica Upravnog odbora Udruženja banaka u FBiH Sanela Pašić kazala je da su banke u BiH više nego svjesne problema i udara na ekonomiju zbog koronavirusa.

“Banke žele i bit će partneri svima. Dat ćemo kreditne olakšice svim klijentima. Naš supervizor propisao je okvir i odluka o kreditnim olakšicama stupit će danas ili sutra na snagu”, dodala je.

Navela je i principe pomoći.

“Prvi princip je pomći svima, drugi da sačuvamo zdravlje sa što manje kontakata i papira, i treći princip sačuvati stabilnost bankarskog sistema”, poručila je Pašić. 

Treba sačuvati bankarski sektor, jer kako kaže, destabilizacija bankarskog sektora je novi udar na ekonomiju. 

“Ove sedmice i početkom naredne definisat ćemo sve detalje, a potom krenuti u implementaciju. Kad banke definišu sve uslove, koristit će sve svoje komunikacijske kanale da objasne sve uslove i postupke”, poručila je Pašić. 

(NAP)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

EKONOMIJA
Source.ba-sva prava pridržana