30.3.2021. 14:04
Prijavu poreza na dohodak porezni obveznici mogu podnijeti do 30. aprila 2021.
Porezna uprava Federacije BiH obavijestila je porezne obveznike da do 30. aprila 2021. mogu podnijeti Prijavu poreza na dohodak - Obrazac GPD-1051 za 2020.

Napominju da su shodno odredbama Zakona o porezu na dohodak porezni obveznici dužni u roku propisanom za podnošenje porezne prijave u cijelosti izmiriti obaveze po osnovu poreza na dohodak za prethodni porezni period.  

Porezni obveznici su dužni Prijavu poreza na dohodak - Obrazac GPD-1051 s propisanom dokumentacijom koju prilažu uz tu prijavu dostaviti putem pošte na adrese nadležnih poreznih ispostava.

Sve informacije u vezi adresa na koje se može dostaviti Obrazac GPD-1051 porezni obveznici mogu dobiti putem telefona i e-maila. 

Porezna uprava Federacije BiH je u svim organizacionim jedinicama i na web stranici Porezne uprave Federacije BiH postavila obavještenja u vezi s radnim vremenom, brojevima telefona, faksa, e-mail-a i adresa organizacionih jedinica na koje porezni obveznici mogu dobiti potrebne informacije, saopćeno je iz te institucije.

(Fena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

EKONOMIJA
Source.ba-sva prava pridržana