5.3.2019. 21:15
Netflix odgovorio Spielbergu: I mi volimo kino, ali i još nešto…
Striming servis Netflix odgovorio je nekim filmskim stvaraocima, uključujući i Stevena Spielberga, koji su kritikovali filmove iz njihove produkcije koji su nagrađeni na ovogodišnjem Oskaru, prenio je BBC.

Sa zvaničnog Twitter naloga Netflixa stigao je odgovor u kome se navodi da oni “vole kino”, ali da smatraju da bi ljudima koji ne mogu da dođu do kina trebalo olakšati gledanje filmova.

- Pristup za ljude koji ne mogu da priušte, ili žive u gradu bez kina
- Omogućavanje svakome i bilo gdje da uživaju u izdanjima istovremeno i 
- Davanje tvorcima filmova još kanala kojima mogu da promovišu umjetnost

Ove stvari se međusobno ne isključuju”.

Netflixov film “Roma” dobio je deset nominacija za Oskara i osvojio tri, iako se očekivalo da će osvojiti nagradu za najbolji film.

Slavni filmski reditelj Steven Spielberg izjavio je da treba onemogućiti filmovima sa “striming” servisa da se takmiče za buduće nagrade američke filmske akademije, Oskar, prenosi CDM.

On je najavio da će svoj stav iznijeti na predstojećem sastanku odbora guvernera Akademije za filmsku umjetnost i nauku i predložiti promjenu pravila kako bi se onemogućilo da filmovi sa Netlfiksa, Amazona i Hulua takmiče za Oskara, ako nisu bili u redovnoj distribuciji kina.




(Lejla Trle) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SHOWMAGAZINE
Source.ba-sva prava pridržana