23.7.2019. 18:21
S pilotske jakne Toma Cruisea u novom Top gunu izbačene zastave Tajvana i Japana
Brojni obožavaoci Toma Cruisea i njegovog lika Petea "Mavericka" Mitchella iz filma "Top Gun" s nestrpljenjem očekuju početak emitovanja drugog dijela filma, a prvi trejler za ovaj film već je izazvao kontroverze - i to sve zbog čuvene pilotske jakne koju nosi glavni lik.

Tom Cruise ponovo je sjeo u kokpit borbenog aviona nakon više od 30 godina. Riječ je u nastavku filma "Top Gun" koji je proslavio ovog poznatog glumca, piše CNN.

Na društvenim mrežama ovaj snimak vrlo brzo postao je hit i po reakcijama publike, čekanje dugo tri decenije za nastavkom priče o neustrašivom pilotu, moglo bi da se isplati.

Međutim, oštrom oku ljubitelja sedme umetnosti ni ovaj put nije promakla jedna intriganta filmska greška koja u ovom slučaju može biti namjerna.

Naime, radi se o čuvenoj pilotskoj jakni koju nosi glavni lik, tačnije o prišivenim amblemina.

U prvom dijelu filma na jakni su se nalazile američka, japanska i tajvanska zastava, dok su u nastavku filma druge dvije zastave zamjenjene nepoznatim simbolima sa sličnim bojama, ostavljajući prostor za spekulaciju da li je u pitanju slučajna greška ili namjeran čin kako bi se udovoljilo kineskim partnerima.

Na društvenim mrežama pojavio se podatak da je kineski tehnološki gigant "Tencent" (TCEHY) jedan od glavnih partnera filmske kuće Paramount na realizaciji ovog projekta. 

Poznato je da su japanski i kineski odnosi zategnuti zbog nerješenih nadležnosti nad ostrvima u Istočnom kineskom moru. Ništa bolja situacija nije na relaciji Tajvan - Kina, dovoljno je reći da Kina nakon sedamdeset godina Tajvan i dalje smatra svojom teritorijom.

Radnja drugog dijela nastavlja se na originalnu priču. Pilot koga tumači Tom Cruise trideset godina ne napušta kokpit svog lovca i jednako je žestok kakvog ga pamtimo. Pored brojnih ratnih dostignuća, umjesto čina admirala, ostao je kapetan u avijaciji.

Kao gost iznenađenja na poslednjem Comic-Conu u San Dijegu izjavio je da "Top Gun" za njega predstavlja film o porodici, žrtvi heroizmu i avijaciji.

"Top Gun: Maverick" trebalo bi da počne da se prikazuje u junu 2020. godine, prenosi N1.


(Amila Alijagić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SHOWMAGAZINE
Source.ba-sva prava pridržana