20.2.2021. 11:06
Na Memorijalnoj sceni filmovi 'Berlin 36' i 'Fidel Castro'
Na 4. Festivalu antifašističkog filma koji se u Mostaru održava u okviru Dana antifašizma, danas će na Memorijalnoj sceni 2532 biti predstavljena dva vrlo zanimljiva filma, i to "Berlin 36" i "Fidel Castro".

"Berlin 36" njemački je film iz 2009. godine koji govori o sudbini židovske atletičarke Gretel Bergmann na Ljetnim olimpijskim igrama 1936. godine. U filmu ju je nacistički režim zamijenio kolegom sportašem s kojim se sprijateljila. Film je, temeljen na istinitoj priči, objavljen u Njemačkoj 10. rujna 2009. godine. 

Film "Fidel Castro" je biografski film o Fidelu Castro.

Projekcije filmova su u 11 i 17 sati, priopćili su iz Udruženja antifašista i braca NOR-a u Mostaru.


(FEna)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SHOWMAGAZINE
Source.ba-sva prava pridržana