16.8.2021. 17:32
Zatvorene prijave za trening na AJB DOC Film Festivalu
U okviru AJB DOC Film Festivala, koji će biti održan od 10. do 14. septembra 2021, mladi autori će imati priliku steći nove vještine na trodnevnom treningu za snimanje dokumentarnih filmova.

Prijave za trodnevni trening “Produkcija dokumentarnih filmova pametnim telefonom”, kojeg organizuje Festival dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans (AJB DOC) u saradnji s Al Jazeera Media Instituteom iz Dohe su zatvorene. Zbog velikog interesa i broja prijavljenih za trening neophodno je provesti selekciju kandidata koja je u toku, nakon čega će svi odabrani učesnici dobiti obavještenje o rezultatima prijava putem e-maila. S odabranim učesnicima na treningu će raditi tuniski novinar i TV producent Adnan Chaouachi, dugogodišnji saradnik Al Jazeera Media Institutea, koji je edukaciju na istu temu održao i prošle godine u online formatu. S obzirom na bolje pandemijske uvjete, učesnici iz regije će ove godine dobiti priliku da rade uz trenera u Sarajevu.


Nakon treninga svim učesnicima bit će dodijeljeni certifikati o učešću Al Jazeera Media Institutea. Također, učesnici će imati mjesec dana roka od završetka treninga za razradu ideje za snimanje dokumentarnog filma pametnim telefonom. Po isteku tog roka, voditelj treninga i predstavnici organizatora odabrat će najbolju ideju za realizaciju i dodijeliti nagradu u iznosu 1500 €, nagradu Samsunga kao partnera treninga te mentorsku podršku u procesu snimanja.  Prošlogodišnji trening dao je odlične rezultate a, kako je i ranije najavljeno, ove godine će publika moći vidjeti pobjedničku ideju i film Jasenka Pašića, snimljen pametnim telefonom, kao i još nekoliko projekata koji su se istaknuli svojim kvalitetom te su prihvaćeni za realizaciju i uvršteni u novu festivalsku selekciju SmartDoc, koju predstavljamo na četvrtom izdanju AJB DOC Film Festivala.


(Amer Mujezinović)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SHOWMAGAZINE
Source.ba-sva prava pridržana