23.11.2021. 11:29
"Istjerivači duhova: naslijeđe” od 25.novembra u bh kinima!
Nakon što se proteklog vikenda otvorio na prvom mjestu američke top liste najgledanijih filmova sa zaradom od preko 44 miliona dolara novi nastavak bezvremenskog avanturističkog serijala „Istjerivači duhova: Naslijeđe“ dolazi na repertoar svih BH kino dvorana.

Svim generacijama ljubitelja filma legendarni serijal „Istjerivači duhova“ predstavlja sinonim dobre komedije i vrhunske zabave. Od 25.novembra na repertoar svih BH kino dvorana i bioskopa stiže novi nastavak kultnog serijala „Istjerivači duhova: Naslijeđe“ koji je proteklog vikenda pokorio američke kino blagajne sa zaradom od 44 miliona dolara dok je sa otvaranjem u ostatku svijeta ostvario total od preko 60 miliona dolara.


Originalni film serijala sa tada i dan danas velikim komičarima Danom Aykroydom, Billom Murrayjem, Sigourney Weaver, Haroldom Ramisom i Erniem Hudsonom snimljen je daleke 1984. g. i postao je planetarni blockbuster preko noći. Riječ je bila o komediji s najvećom zaradom na kino blagajnama do tada sa američkim totalom od nevjerovatnih 234 miliona dolara te nije iznenađujuće da je 1989. g. uslijedio nastavak koji je ponovno okupio sve glumce iz originala i ostvario približno jednak komercijalni uspjeh.  


S vremenom prva dva filma i sve vezano uz njih (skafanderi, auto Ecto-1, zamke za duhove, tzv. proton packovi…) stekla su kultni status te i decenijama nakon Istjerivači duhova imaju istaknuto mjesto u pop kulturi, a jako popularna ostala je i istoimena pjesma iz filma uz dobro poznati refren “Who you gonna call? Ghostbusters!”  


U sljedećem poglavlju koje se dešava u originalnom svijetu “Ghostbusters“ radnja kreće kad samohrana majka i njeno dvoje djece stignu u mali grad, gdje počinju otkrivati svoju vezu s izvornim istjerivačima duhova i tajnom ostavštinom koju je njihov djed ostavio iza sebe. 
Ivan Reitman, reditelj prva dva filma ovaj put je u ulozi producenta, a redateljsku palicu preuzeo je njegov sin Jason Reitman (Juno,  Ni na nebu, ni na zemlji). U jednoj od glavnih uloga gledamo Paula Rudda (Ant-Man, serija Prijatelji), inače nedavno proglašenog najseksi muškarcem godine prema magazinu People. U ostalim ulogama tu su Finn Wolfhard (serija Stranger Things), Carrie Coon (Nestala, serija Fargo) te mlada Mckenna Grace kao Phoebe, unuka dr. Egona Spenglera kojeg je u originalima iz 80-ih tumačio Harold Ramis. U filmu se pojavljuje i par glumaca originalne glumačke postave u cameo ulogama pa filmo obečava sjajnu zabavu i kao uvijek odličnu priču i akciju. 


C2 film zvanični zastupnik studija Sony za kino distribuciju u BiH donosi „Istjerivači duhova: Naslijeđe“ od 25.novembra na repertoar svih BH kino dvorana i to Cineplexxa Sarajevo, Palas u Banja Luci i Plaza u Mostaru, Cinestare u Sarajevu, Banja Luci, Mostaru, Tuzli, Zenici, Bihaću i Prijedoru i u premium formatima Dolby Atmos i 4DX te kina u Busovači, Istočnom Sarajevu i Meeting Pointu a u narednom periodu i u ostatak kino dvorana i bioskopa u BiH. Već naredne sedmice od 02. decembra C2 film najavljuje otvaranje još jednog nastavka hit horor serijala nastalog prema planetarno popularnoj video igri „Resident Evil: Povratak u Raccoon City“ te novog ostvarenja BH oskarovca Danisa Tanovića, komediju „Deset u Pola“.



(Amer Mujezinović)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SHOWMAGAZINE
Source.ba-sva prava pridržana