21.12.2021. 13:17
U Kaknju održana promocija dokumentarnog filma o Mirsadu Kingu Mujagiću, reditelja Amera Sikire
Sinoć je u Kino sali Doma kulture u Kaknju održana promocija dokumentarnog filma o Mirsadu Mujagiću Kingu, autora Amera Sikire.

Kroz 30 minuta filma, mladi kakanjski reditelj Amer Sikira, je prikazao bitnost i uticaj Mirsada Mujagića na historijski, kulturni i sportski razvoj Općine Kakanj. A u tome su mu pomogli sagovornici Nihad Demir, Adib Zekić, Senad Čišija, Ramiz Husić, Mirsad Dautović, te prijatelji i poznanici kakanjskog Kinga. Na kraju filma je održan razgovor s rediteljem i Kingom, a koji je predvodio Direktor JU-KSC Mirza Mušija, prenosi portal 'kakanj24'.


U razgovoru je autor filma Amer Sikira pričao o samom nastanku filma i zahvalio se svim saradnicima, a posebno kakanjskom kompozitoru i muzičaru Škobalj Armenu koji je prema riječima Sikire, odradio vrhunski posao. Također se zahvalio sponzorima i prijateljima filma koji su finansijski pomogli realizaciju ovog filma, a to su Općina Kakanj, Premijer ZDK Mirnes Bašić, Tvornica cementa Kakanj, JU KSC Kakanj, AB Petrol i trgovačka radnja “EN-TI”

AMER SIKIRA

Sami kraj događaja, uljepšao je Mirsad King Mujagić, koji je simbolično s glavne bine u Domu kulture fotografisao posjetioce promocije, a koji su mu nesebično uzvratili aplauzom i donacijom.



(Amer Mujezinović)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SHOWMAGAZINE
Source.ba-sva prava pridržana