8.6.2019. 13:47
U Goraždu počeo 2. međunarodni nogometni turnir za djecu
U Goraždu je danas počeo 2. međunarodni bajramski turnir za djecu koji je okupio oko 400 dječaka i djevojčica iz BiH, Srbije i Crne Gore.
Senad Hubjer, predsjednik SFK “Libero”, koji je organizator turnira, ističe da je zadovoljan odzivom učesnika koji su stigli iz 18 klubova, iz tri države.

- Mi već godinama idemo na dječije turnire širom BIH, Srbije i Crne Gore i  sve su ovo naši prijatelji. Mi smo željeli da i sami organizujemo turnir i prvi put to smo učinili prošle godine uz bajramske praznike. Tu tradiciju nastavljamo i ovo je zaista pravi praznik fudbala i najveća nogometna manifestacija u BPK Goražde – kazao je Hubjer.

Alen Pajević  sa svojim timom FK “Breznica” stigao je iz Pljevalja (Crna Gora).

- Drugu godinu zaredom dolazimo ovde  puno nam je srce što smo dio ove manifestacije. Veoma nam je drago što smo pozvani ponovo jer turnir je  lijepo organizovan. Dolazimo iz država tromeđe da se malo družimo, djeca razmjenju iskustva  natječu se za pehare – kaže Pajević.

Na turniru koji se održava na terenima SFK “Libero” u Rasadniku, učestvuje  FK “Olimp” Pale.

- Drago mi je što smo dobili poziv od naših sportskih prijatelja iz Goražda. Prvi put smo ovde na turniru, gledajući uslove, druženje, ne sumnjam da će se naše prijateljstvo nastaviti. Upravo je cilj ovakvih događaja  druženje djece koje je i njima jako bitno, priželjkuju medalje, pehare. Najbitnije je da svi budu zdravi, a rezultat je ipak u drugom planu jer mladi su, život je pred njima – ističe trener ovog kluba  Vladimir Kovačević.

Turnir je otvorio minister sporta BPK Goražde Arman Bešlija, nakon čega su počele utakmice dječaka i djevojčica godišta 2007./2008. Sutra su na raposredu susreti ekipa godišta 2009./2010. i 2011./2012. Za najuspješnije ekipe i pojedince obezbjeđeni su pehari i medalje.

Pokrovitelji turnira i ove godine su Grad Goražde i Ministarstvo za obrazovanje, malde, nauku, kulturu i sport BPK Goražde.

(Alen Avdić)
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana