20.6.2019. 18:24
Sarri predstavljen u Torinu: Premier liga je bila sjajno iskustvo, ali sam u drugom dijelu sezone osjetio želju da se vratim u Italiju
Maurizio Sarri, novi trener Juventusa, predstavljen je danas u Torinu.

Doskorašnji menadžer Chelseaja dogovorio je trogodišnju saradnju sa italijanskim prvakom, a na klupi “Stare dame” naslijedio je Massimiliana Allegrijaa

Sarri se tako ekspresno vratio u domovinu, gdje je radio odličan posao sa Napolijem, a navijači tog kluba sada ga oslovljavaju “izdajnikom”.

“Morate da imate jasne ideje na vašem putu. Navijao sam za Napoli jer sam rođen u Napulju. Imao sam ideju da možemo da budemo kompetitivni na nacionalnom nivou. Dao sam sve od sebe. U posljednjih nekoliko mjeseci u Napoliju sam imao sumnje između moje posvećenosti klubu i navijačima i profesionalnog osjećaja da avantura mora biti gotova. Tokom mojih razmišljanja Carlo Ancelotti se pojavio i to je vjerovatno bila moja greška. Dobio sam ponude, želio sam da odem preko granice i nisam želio direktno da pređem u neki drugi italijanski klub. Premier liga je bila sjajno iskustvo, ali sam u drugom dijelu sezone osjetio profesionalnu i ličnu želju da se vratim u Italiju”, rekao je Sarri.

On je na promociji rekao da se ne osjeća kao izdajnik.

“Poštujem svakoga i u svakom klubu dajem 110 odsto. Moj izbor je logičan i nema potrebe da se pravi sapunica oko toga.”

Imaće Sarri priliku da trenira jednog od najboljih fudbalera u istoriji, Cristiana Ronalda

“Trenirao sam mnogo dobrih igrača, ali sa Ronaldom se i ja pomjeram nivo iznad. On je na vrhu svijeta. On ima svaki rekord u svijetu fudbala i pomoći ću mu da postavi nove znajući da sam učestvovao u tome”, zaključio je Sarri, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana