14.8.2019. 14:32
Fantastične vijesti za Amara Osima: Željezničar protiv Slobode jači za još jednog igrača
Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Semir Štilić od jučer je i zvanično na raspolaganju šefu stručnog štaba FK Željezničar, Amaru Osimu.

Semir Štilić se nakon desetak godina provedenih van Bosne i Hercegovine, 2. augusta vratio na Grbavicu gdje je i počeo svoju profesionalnu karijeru, no tek od jučer ima pravo nastupa za najtrofejniji bosanskohercegovački klub.

Naime, Štilić nije igrao posljednja četiri mjeseca, pa je trener Plavih Amar Osim na njegovom predstavljanju rekao da bi mogao biti spreman poslije reprezentativne pauze, no nekadašnji reprezentativac BiH je individualno radio prethodnih dana kako bi što prije došao u zavidnu fizički spremu, pa je od jučer zvanično registrovan u sistemu Comet.

To znači da će ukoliko bude potrebe biti na raspolaganju treneru Amaru Osimu za utakmicu Željezničar - Sloboda u petom kolu BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine koja se igra u subotu.

Naravno, ovo ne znači da će ga Amar Osim staviti u igru u utakmici protiv tuzlanskog sastava već samo da je Štilić dobio pravo nastupa u najelitnijem bh. takmičenju, prenosi Oslobođenje.


(Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana