18.8.2019. 15:27
Van Persie napokon rekao zašto je otišao iz Arsenala u United: Arsenal i ja smo bili u braku, a onda se "moja žena" umorila od mene
Robin van Persie, bivši reprezentativac Holandije i nekadašnji napadač Arsenala, govorio je za engleske medije o odluci da iz Arsenala 2012. godine pređe u redove ljutog rivala, Manchester Uniteda.

Piše: Haris Ahbabović

Podsjećanja radi, Van Persie je godinu prije transfera imao fantastičnu sezonu u Londonu, ali je na ljeto 2012. godine odlučio da napusti Arsenal i potpiše za United, što je tada šokiralo brojne navijače Topnika.

"Ovu stvar možete usporediti sa brakom. Arsenal i ja smo bili u braku osam godina, a nakon osam godina, moja žena Arsenal se umorila od mene. Činjenica je ta da mi Arsenal nikada nije ponudio novi ugovor u to vrijeme. Šta ćeš onda uraditi? Pogledat ćeš oko sebe, što je normalno, jer sam imao ambiciju da osvojim Premiership. Imao sam tri opcije na stolu, ali je jedna ubrzo nestala, tako da sam imao opcije da potpišem za United ili City", rekao je Van Persie.

"Ljudi ne znaju šta se dešava iza zavjese, navijači mnogo toga ne znaju šta se događa, a mnogo toga se dešava. Arsenal se jednostavno umorio od mene ili kakav god drugi razlog da su imali. To je glavna stvar, nisu mi ponudili ugovor", kaže Holanđanin.

Van Persie dodaje da je bilo razgovora u to vrijeme sa Wengerom, čelnim ljudima Arsenala i njegovim saigračima, ali da je sve ostalo na tome.

"Jednostavno sam imao osjećaj da nešto nije uredu, pa sam potražio druge opcije. Jasno je bilo da odlazim iz Londona i da se neće boriti za mene. Man. United mi je dao najbolji osjećaj da mogu osvojiti Premier ligu, Alex Ferguson mi je obećao to. Gledao sam i to gdje ću živjeti i gdje će mi djeca ići u školu, sve je to bitno i utiče na potpisivanje ugovora", rekao je RVP.

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana