19.9.2019. 15:51
Ubijen holandski fudbaler
Holandski profesionalni fudbaler Kelvin Mejnard ubijen je u 32. godini hicima iz vatrenog oružja, potvrdila je u četvrtak amsterdamska policija.

Mejnard je upucan u svom automobilu u srijedu, a policija na osnovu izjava svjedoka ubistva traga za dvoje osumnjičenih koji su sa mjesta događaja pobjegli crnim skuterom.

U izvještajima holandskih medija navodi se da su službenici iz obližnje vatrogasne stanice pokušali pomoći Mejnardu, ali da je podlegao od zadobijenih povreda.

Fudbaler holandsko-surinamskog porijekla u trenutku smrti nastupao je za holandskog niželigaša Alfens Bojs, a tokom karijere je nosio i dres engleskog Burton Albiona.

"Svi u Burton Albionu sa žalošću su primili vijest o tragičnoj smrti našeg bivšeg igrača Kelvina Mejnarda. Izražavamo duboko saučešće njegovoj porodici i prijateljima", saopštili su iz Burtona, prenose Nezavisne. 

Mejnard je karijeru počeo u Volendamu, a potom je igrao za Olenejs, Keskemet, Emen, Rojal Antverpen, Burton Albion, Spakenburg, Kvik Bojs i na kaju Alfens Bojs.


(Lejla Trle) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana