19.9.2019. 17:30
Talijani se žalili UEFA-i: Apsurdno i sramotno ponašanje hrvatske policije
Atalantu je na Maksimiru protiv Dinama (4:0) pratilo oko tri hiljade navijača, a dio navijača zakasnio je na utakmicu. Talijanski navijači su šokirani ponašanjem hrvatske policije i žalili su se UEFA-i i talijanskom veleposlanstvu u Zagrebu.

Jedanaest autobusa sa 600 navijača Atalante zaustavljeno je na Bregani. Tamo su proveli tri sata od 17.30 do 20.30 i zbog toga zakasnili na utakmicu pola sata.

"Apsurdno i sramotno... Sve to zbog toga što su pronađene neke zastave i vadičepi. Nevjerojatno je da je 600 navijača uzbuđenih zbog povijesnog debija njihovog kluba u Ligi prvaka bilo tri sata na granici zbog pronađenih vadičepa i da im je policija pokvarila noć koju su čekali cijeli život."

Predstavnik navijača Atalante Daniele Belotti optužuje hrvatsku policiju da su namjerno odugovlačili s dolaskom gostujućih navijača, prenosi Index.hr.

"Čini se da je to strategija koju hrvatska policija koristi kako bi riješila problem s neželjenim navijačima. Pozivamo UEFA-u i talijansko veleposlanstvo u Zagrebu da razjasne što se dogodilo i pozovu hrvatske vlasti da poštuju prava navijača unutar Evropske unije."


(Amila Alijagić)

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana