16.10.2019. 19:50
Fudbaler iz Bijeljine bolje plaćen od Modrića, Benzeme, Ramosa…
Luka Jović, fudbaler Real Madrida, ima bruto godišnju plaću od čak 20,83 miliona eura, saopćeno je na specijaliziranom sajtu Capology, prenosi B92.

Napadač koji je rođen u Bijeljini, a nastupa za reprezentaciju Srbije, stigao je ovog ljeta u "Kraljevski klub" u transferu vrijednom 60 miliona eura iz njemačkog Ajntrahta iz Frankfurta. Jović je s čelnim ljudima španskog velikana uspio da dogovori fenomenalne uvjete ugovora i trenutno je treći najbolje plaćeni fudbaler Reala.

Ispred Jovića (22) samo su Eden Azar (Hazard) sa 31,25 miliona eura i Geret Bejl (Gareth Bale) sa 27,9 miliona. Jović je bolje plaćen od drugih zvijezda Reala, kao što su Marselo (Marcelo), Serhio Ramos (Sergio), Karim Benzema, Luka Modrić… 

No, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i dalje čeka na prvi gol i pravu šansu u dresu Reala. Za sada je startao samo dva meča, a ukupno je na terenu proveo 218 minuta na sedam utakmica.

Treba spomenuti da su porezi u Španiji visoki, prema informacijama iz 2015., iznose čak 52 posto, što znači da će Jović inkasirati tek deset miliona eura po sezoni, piše Avaz.

(Alen Avdić)
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana