17.10.2019. 14:38
UEFA odlučila: Ako se plasiramo na Euro, evo s kim "ne smijemo" igrati na prvenstvu
Nacionalni tim Kosova u sve je boljoj situaciji u kvalifikacijama za Euro 2020 i postoji velika mogućnost da se prvi put plasira na neko međunarodno takmičenje.

Piše: Haris Ahbabović

Osim toga, Kosovo se za plasman na EP bori sa Englezima i Česima, a ako im to ne uspije kroz kvalifikacije, imaju popravnu priliku u baražu za Ligu nacija.

Nakon šest odigranih kola, selekcija Kosova se nalazi na trećem mjestu sa 11 osvojenih bodova, tek bod manje od Češke, s kojom će za mjesec dana u gostima odigrati direktan duel za odlazak na Euro.

Srbijanski Telegraf poslao je UEFA-i pitanje šta bi se dogodilo ukoliko bi se i Kosovo i Srbija plasirali na Euro, te ukoliko bi bili izvučeni u istoj grupi.

- Timovi koji ne mogu u istu grupu su: Armenija i Azerbejdžan, Srbija i Kosovo, Bosna i Hercegovina i Kosovo, Španija i Gibraltar, te Ukrajina i Rusija. Za Ukrajinu se ograničenje odnosi i na Sankt Peterburg kao mjesto grupne faze. Imajte na umu da se ovo ograničenje "zabranjenih sukobljenih timova" odnosi samo na grupnu fazu, stoga nije isključeno da se ovi timovi sastanu tokom nokaut faze turnira - navedeno je u odgovoru koji je UEFA dostavila Telegrafu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana