9.11.2019. 18:45
Željezničar na Tušnju deklasirao Slobodu i preuzeo vrh prvenstvene tabele
U susretu 16. kola Premijer lige BiH, u Tuzli je večeras Sloboda poražena od Željezničara rezultatom 0:4 (0:1).

Susret je odigran po kiši i raskvašenom terenu, a bolje su se u početku snašli gosti koji su imali laganu terensku inicijativu, mada u prvih 15 minuta nije bilo izglednih prilika za gol.

I onda neočekivan i nesvakidašnji pogodak za vodstvo Željezničara upravo u 15. minuti. Nakon kornera stvorila se gužva, sudarili su se Almir Bekić i Kemal Osmanković, i dok je igrač Slobode ležao na zemlji, lopta je ubačena do Osmankovića koji je potom poslao u mrežu – 0:1.

Igrači Slobode okružili su suca Dragana Petrovića tražeći faul nad Bekićem,ali odluka nije promijenjena i Tuzlaci su krenuli s centra.

Odmah u slijedećoj minuti Amar Beganović je sa oko 20 metara snažno šutirao, ali je lopta otišla pokraj gola.

U 26. minuti zamalo da Željezničar poveća vodstvo. Nakon slobodnjaka Semir Štilić je sa više od 20 metara zatresao gredu.

U 28. minuti još bolja situacija za goste. Sinan Ramović je izišao sam pred golmana, Lakić je odbranio udarac, odbijenu loptu sa desetak metara šutirao je Sulejman Krpić, ali je na gol crti pogodio Slobodinog stopera Emira Jusića.

Prvu pravu priliku Tuzlaci su imali u 30. minuti. Toni Livančić je silovito šutirao, a loptu je neko iz odbrane "plavih s Grbavice“ izbacio u korner.

Novu priliku Tuzlaci su imali u 32. minuti kada je Omar Pršeš sjajno nabacio pred gol, a Amar Bekić je zakasnio, propustivši priliku da s par metara loptu ubaci u mrežu.

Fenomenalan pogodak u 52. minuti postigao je Semir Štilić. Primio je loptu na sredini terena Tuzlaka, u trku je prevario najprije  Armina Hodžića, potom Armina Jusića, Adnana Salihovića i Almira Bekića, a zatim je majstorski sa 16 metara lobovao istrčalog golmana Nikolu Lakića za 0:2.

Treći pogodak gosti su postigli u 78. minuti, kada je na asistenciju Štilića mrežu Lakića zatresao Sulejman Krpić, a definitav "potop" Tuzlaka dogodio se u 89. minuti kada je konačan rezultat postigao Dženan Zajmović, za veliku pobjedu Željezničara i preuzimanje vrha prvenstvene tabele.

Sloboda je ovim porazom ušla u dugu seriju od osam utakmica bez pobjede, a za to vrijeme osvojila je samo dva boda i predstoji joj grčevita borba za opstanak.


(Fena/Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana