13.11.2019. 18:45
"Zmajevi" priželjkuju osvetu Italijanima za ljetošnji poraz u Torinu
Dolaskom stopera holandskog Groningena Samira Memiševića, danas je i komplertiran igrački kadar reprezentacije Bosne i Hercegovine koja se već treći dan u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici priprema za kvalifikacijsku utakmicu za Evropsko prvenstvo 2020. godine protiv lidera grupe J selekcije Italije.

Susret se u petak u 20.45 sati igra na zeničkom Stadionu Bilino polje, kada će se bh. tim pokušati revanširati za ljetošnji poraz u Torinu (1:2) te nanijeti prvi poraz u ovim kvalifikacijama selekciji Italije.

- Mi respektujemo Italiju, ali žalimo što nismo osvojili makar bod u prvom meču u Italiji. Pokušat ćemo im se osvetiti, ali sigurno je da ćemo svi izaći s namjerom da damo svoj maksimum - kazao je na današnjoj pres-konferenciji Eldar Ćivić, lijevi bek mađarskog Ferencvaroša, koji je dodao kako vjeruje da mogu ostvariti dobar rezultat.

Desni bek hrvatskog prvoligaša Rijeke Zoran Kvržić istakao je kako su svjesni da su na neki način izgubili povjerenje navijača, ali da se nada da će doći i podržati ih u petak navečer.

Najavio je kako će utakmica protiv Italije, a onda i 18. novembra u Vaduzu protiv Lihtenštajna, biti dobra prilika da dobiju pravu sliku mogućnosti ovog tima.

- Ova nam je utakmica važna da vidimo i da li možemo igrati s nekom većom ekipom, kao što je Italija. Mislim da bi nam pobjeda dobrodošla da se napunimo samopouzdanjem za naredne utakmice, a kvalitetu svakako imamo - smatra Kvržić, koji je dodao kako ovaj bh. tim ima veliki potencijali te da i „mlađi dečki koji su tu, opravdavaju povjerenje Roberta Prosinečkog“.


(FENA / Lejla Trle) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana